ארוחה מהירה בסיר אחד

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/11/06 00:00 כו בחשון התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

עוף טרי חתולך למנות במשקל 1.500 (אני השתמשתי באותו משקל אבל רק כרעיים חתוכים לשניים)

5 גזרים בינוניים קלופים

6 תפוחי אדמה בינוניים וקלופים וחתוכים לרצועות כמו טוגנים

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לשלישיות

חצי ראש שום כתוש

6 גבעולי פטרוזיליה קצוצה (אני שמתי כמובן כוסברה)

3 כפות רוטב סויה

כף פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

כף אבקת מרק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצלים ומטגנים לגוון זהוב.

מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים היטב משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב.

יוצרים את רוטב הסויה על מנות העוף, מכסים ומשהים כחמש דקות. מוסיפים גזרים שלמים ותפוחי אדמה חתוכים. מערבבים ומפזרים בין מנות העוף.

בוזקים את התבלינים ורבע כוס מים. מנענעים את הסיר כך שהרוטב יצפה היטב את התבשיל מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשלושים דקות. בודקים את מצב הנוזלים מדי פעם ומוסיפים כרבע - חצי כוס מים, אם יש צורך (אני לא הוספתי). כעשר דקות לפני תום הבישול מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים. ממשיכים לבשל עד קבלת מרקם אחיד וחלק.

אפשר להגיש עם אורז. (אני פשוט לקחתי ביום ההכנה את הרוטב ושפכתי על האורז ונתתי לילדים )

לארוחת צהריים של אותו יום שהכנתי בו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות