עוף בבירה

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/11/06 00:00 כו בחשון התשסז

מצרכים

עוף חתוך למנות (אני שמתי 6 כרעיים), מעט מחמאה, 2 בצלצלים קצוצים, 1/4 כוס קוניאק, בקבוק בירה, חבילת ריצ´ לבישול, 250 גר´ פטריות מנוקות ופרוסות, חלמון ביצה, 2 גבעולי סלרי (לא היה לי אז ויתרתי), 2 גבעולי טימין או מעט טימין יבש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מטגנים את העוף עם מעט מחמאה (או שמן) משני הצצדים בסיר שטוח או במחבת עם דפנות גבוהות (אני עשיתי בסיר רחב). מוציאים לקערה.

מזהיבים בסיר את הבצלים, מחזירים את העוף, מוזגים קוניאק ומבעירים (נורא פחדתי מזה, אבל זה הצליח בקלות, וזרקתי אח"כ את הגפרור). יוצקים על העוף את הבירה, רבע כוס ריצ´, מעט פפריקה, סלרי וטימין. מביאים לרתיחה, ומוסיפים את הפטריות. מבשלים בערך שעה.

מוציאים את חלקי העוף לכל הגשה חסין אש (בעברית: תבנית בשרית), מכניסים לתנור כדי לשמור על החום (אני ויתרתי על השלב הזה, כי במילא אח"כ מחממים הכל על הפלטה).

מוסיפים לסיר (שאין בו עכשיו עוף כמובן) חצי כוס שמנת מתוקה. מרתיחים עד שהרוטב מצטצם לחצי. בקערה קטנה מערבבים חלמון עם מעט מהרוטב. מחזירים לרוטב ומערבבים (בלי להרתיח). יוצקים על חלקי העוף המחוממים ומגישים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות