מצרכים
4 דגי ים כ 250-300 גרם כל אחד או דגים פרוסים לעובי של 3 ס"מ (או רק פילה נקי אם יש ילדים)
צנצנת (400 גרם) רוטב ארביאטה של ברילה
2שיני שום כתושות
מעט טימין טרי
מלח ופלפל שחור גרוסים
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מניחים את הדגים בתבנית חסינת אש.
יוצקים מעל רוטב ארביאטה של ברילה. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להוסיף פלפל חריף טרי לכל מי שהמתכון לא מספיק חריף.
אופים כחצי שעה בתנור מחומם מראש לחום בינוני.
מוציאים מהתנור, מפזרים מעט עלי טימין טריים מעל, ומגישים. ניתן להגיש לצד קוביות תפוחי אדמה בתנור או סלט עלים ירוקים.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות ענבל קליין