קציצות בשר ברוטב גזר

חדשות כיפה אחת מל"ו 27/10/06 00:00 ה בחשון התשסז

מצרכים

לקציצות –

500 גרם בשר בקר טחו

500 בשר הודו (או עוף) טחון

1 כף שמן

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 כף יין לבן יבש

3 חלבונים טרופים

2 כפות מים

2 כפות עלי סלרי, קצוצים דק

2 כפות קמח תופח

2 כפות ``פירורית``

2 שיני שום מעוכות

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב –

2 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ דק

4 גזרים קטנים, מגוררים דק

4 כוסות מים

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

2 כפות שטוחות קמח רגיל (לא תופח!)

1/2 כוס מים חמים

1 כף רוטב סויה

קורט פלפל

הוראות הכנה

במחבת ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. שופכים את היין ומערבבים.

שמים בקערה את הבשר הטחון ואת תערובת הבצל ומערבבים.

מוסיפים את החלבונים, המים, עלי הסלרי, קמח, פירורית, שום, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים לעיסה לספוג את טעמים במשך רבע שעה.

הכנת הרוטב:

מחממים את השמן בסיר שטוח רחב. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שיזהיב מעט. מזיזים את הבצל לדפנות של הסיר שופכים למרכז הסיר את הגזר המגורר. מאדים על אש נמוכה 2-3 דקות. מערבבים עם הבצל וממשיכים לאדות כ- 2 דקות נוספות. שופכים את המים (חוץ מהמים החמים) ומערבבים.

מערבבים בנפרד את המים החמים עם האבקת מרק עוף והקמח ומוסיפים לרוטב, מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל ומערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ובודקים אם צריך לתקן את התיבול. יוצרים מהבשר כדורים ובעדינות שמים ברוטב. מנענעים את הסיר שהרוטב יגיע לכל הכדורים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 30-35 דקות כאשר מידי פעם יש לנענע את הסיר כדי שהרוטב יגיע לכל הכדורים (בעדינות).

הערות

המתכון באדיבות מיצמיצ

כתבות נוספות