עוגת גבינה עם צימוקים

חדשות כיפה בימבמבם 27/10/06 00:00 ה בחשון התשסז

מצרכים

1.5 כוסות קמח תופח מנופה

150 גר´ חמאה

2 חלמונים

4 כפות סוכר דק (אין לי מושג מה זה- עשיתי רגיל)

1 כפית גרירת לימון

קורט מלח

2 כפות שמנת חמוצה

למלית:

2.5 גביעי גבינה לבנה 5% מסוננת (לפי הספר צריך לסנן במסננת מרופדת בבד- חיתול למשל, או לנקב את הקופסה ב2-3 חורים קטנטנים כדי לנקז את הנוזלים)

2 חלמונים

3/4 כוס סוכר

2 כפות קמח

1 כפית מיץ לימון

1 כפית גרירת לימון

1 חפיסת סוכר וניל

1/2 כוס צימוקים רחוצים ומיובשים

4 חלבונים+קורט מלח

לקישוט:

1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים

הוראות הכנה

שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה ולשים- מפוררים בין הידיים- לתערובת פירורים, מוסיפים את החלמונים, הסוכר, גרירת הלימון, המלח והשמנת, ולשים מהר לקבלת בצק אחיד (לדעתי כדאי להוסיף עוד קמח- הבצק יצא לי ממש דביק)

צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.

מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה 190 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפיה.

משטחים בתבנית 3/4 מכמות הבצק, בשכבה אחידה, מחוררים את הבצק במזלג ב3-4 מקומות.

מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות, אופים במשך 10 דק´ (אפיה למחצה) ומצננים.

שמים את הגבינה המסוננת בקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. מקציפים את 4 החלבונים וקורט מלח לקצף מבריק ויציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

משטחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה.

קישוט העוגה:

מהבצק הנותר יוצרים רצועות ומכסים את המלית בצורת שתי וערב (אני סתם פוררתי פירורים מהבצק על המלית)

מברישים את רצועות הבצק בביצה עם המים.

אופים את העוגה 35-40 דק´ בחום של 170 מעלות.

הערות

המתכון באדיבות "ספר האפיה הביתית" של טובה ארן

כתבות נוספות