מצרכים
1.5 כוסות קמח תופח מנופה
150 גר´ חמאה
2 חלמונים
4 כפות סוכר דק (אין לי מושג מה זה- עשיתי רגיל)
1 כפית גרירת לימון
קורט מלח
2 כפות שמנת חמוצה
למלית:
2.5 גביעי גבינה לבנה 5% מסוננת (לפי הספר צריך לסנן במסננת מרופדת בבד- חיתול למשל, או לנקב את הקופסה ב2-3 חורים קטנטנים כדי לנקז את הנוזלים)
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר
2 כפות קמח
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרירת לימון
1 חפיסת סוכר וניל
1/2 כוס צימוקים רחוצים ומיובשים
4 חלבונים+קורט מלח
לקישוט:
1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
הוראות הכנה
שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את החמאה ולשים- מפוררים בין הידיים- לתערובת פירורים, מוסיפים את החלמונים, הסוכר, גרירת הלימון, המלח והשמנת, ולשים מהר לקבלת בצק אחיד (לדעתי כדאי להוסיף עוד קמח- הבצק יצא לי ממש דביק)
צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.
מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה 190 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפיה.
משטחים בתבנית 3/4 מכמות הבצק, בשכבה אחידה, מחוררים את הבצק במזלג ב3-4 מקומות.
מנמיכים את חום התנור ל170 מעלות, אופים במשך 10 דק´ (אפיה למחצה) ומצננים.
שמים את הגבינה המסוננת בקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. מקציפים את 4 החלבונים וקורט מלח לקצף מבריק ויציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
משטחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה.
קישוט העוגה:
מהבצק הנותר יוצרים רצועות ומכסים את המלית בצורת שתי וערב (אני סתם פוררתי פירורים מהבצק על המלית)
מברישים את רצועות הבצק בביצה עם המים.
אופים את העוגה 35-40 דק´ בחום של 170 מעלות.
הערות
המתכון באדיבות "ספר האפיה הביתית" של טובה ארן