חזה עוף בלימון

חדשות כיפה בימבמבם 27/10/06 00:00 ה בחשון התשסז

מצרכים

חומרים ל- 2 מנות (אני תמיד עושה כפול)

1 חזה עוף חתוך לנתחים דקים

1 כוס קמח

2 כפות מרגרינה בטעם חמאה

1 כף שמן

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד (כשאני מכפילה כמויות, אני בד"כ מכפילה את כמות המיץ, אבל שמה קליפה מלימון- לימון וחצי, אחרת זה יוצא מאוד חמוץ לטעמי)

1 כף עלי נענע קצוצים דק דק

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 כף רוטב סויה

1 כף דבש

1 כף רוטב צ´ילי תאילנדי מתוק

1/4 כוס מרק עוף או מים

הוראות הכנה

1.מקמחים את נתחי העוף כך שיצופו מכל הכיוונים בקמח, ומנערים היטב את העודפים.

2.מחממים מחבת, ממיסים בה מרגרינה עם שמן ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מלבינים ומתחילים להזהיב. מוציאים מהמחבת בכף מחוררת.

3.מוסיפים לאותה מחבת את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. (אני שוטפת את המחבת בין הטיגון לרוטב. זה ממש מגעיל אותי להכין את הרוטב במחבת עם כל הג´יפה מהטיגון)

4.מחזירים את נתחי העוף למחבת, ומבשלים 5 דק´.

בתאבון!

המתכון באדיבות "ספר העוף הגדול" מבית על השולחן

כתבות נוספות