עוגת אגסים בחושה

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/10/06 00:00 א בחשון התשסז

מצרכים

4 אגסים בשלים

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

5 כפות סוכר חום

1 כף קינמון טחון

לעוגה:

2 ביצים גדולות

2 כוסות שמנת חמוצה או יוגורט

1 כף תמצית וניל

250 גר´ חמאה רכה

1 כף גרידת לימון

1 כף אבקת אפיה

קורט מלח

2 כוסות סוכר

3 כוסות קמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית קפיצית 24.

קולפים את האגסים חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות דקות ומערבבים בקערה עם שאר חומרי המלית.

מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.

מערבבים בקערה גדולה את הביצים, השמנת תמצית הוניל וגרידת הלימון, מקציפים מעט בעזרת מטרף עד לקבלת בלילה בהירה.

בקערה נוספת מקציפים את החמאה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עוד 4 דקות (ניתן לטרוף במיקסר ידני או בקערת מיקסר עומד).

מוסיפים לתערובת החמאה את בלילת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבל תערובת לחה, לא מערבבים יתר על המידה.

יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית ומשטחים, מפזרים את תערובת האגסים מעל באופן אחיד, יוצקים מעל את שארית הבצק ומחליקים מעט.

אופים כשעה או עד שקיסם יוצא יבש, מצננים על רשת וזורים אבקת סוכר מעל.

מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או מחוממת מעט עם גלידה וקצפת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות