מרק ירקות של קיץ

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/10/06 00:00 א בחשון התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

4 כפות שמן זית

בצל קצוץ

תפו"א אדמה מתוק (בטטה) חתוך לקוביות,

שורש סולרי, חתוך כנ"ל

פלפל אדום,

פלפל צהוב

2 כוסות מרק עוף

2 כוסות מים

חופן אורז עגול

חופן גרגרי אפונה ירוקים (אפשר קפואה)

קליפה מגוררת מלימון אחד

כמה עלי בזיליקום קצוצים

כמה עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשמן הזית, עד שהוא מהבי היטב (חשוב! לא לתחמן! ההזהבה מדגישה את המתיקות ששבצל, והמתיקות הזו חשובה למרק!)

מוסיפים את הבטטה ושורש הסלרי. חותכים את הפלפלים לקוביות גם ומוסיפים לסיר. מטגנים כחמש דקות אגב ערבוב.

מוסיפים לסיר את הנוזלים ואת האורז. מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. שתי דקות לפני תום הבישול מוסיפים את האפונה.

לפני ההגשה שמים בכל צלחת רבע כפית קליפת לימון מגוררת, קורט עלי בזיליקום קצוצים וקורט עלי נענע קצוצים, יוצקים מעל את המרק, בוחשים ומגישים.

איזה ריח של קיץ ואיזה טעם מדהים!

הערות

כתבות נוספות