עוגת גבינה בחושה עם פירורים

חדשות כיפה אחת מל"ו 22/10/06 00:00 ל בתשרי התשסז

מצרכים

לבצק:

200 גרם מרגרינה מזולה רכה

2\1 כוס סוכר

ביצה שלמה

שקית סוכר וניל

4\1 2 כוסת קמח תופח

קורט קינמון –לא חובה...אבל מוסיף המון ארומה.

למלית:

4 מיכלי גבינה לבנה 5%

מיכל שמנת חמוצה 9%

חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)

4\3 כוס סוכר

ביצה שלמה

צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי - לא חובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית.

אין צורך להקציף.

אופים את העוגה בפעם אחת.

עוגה יפהפהיה שקוצרת מחמאות על טעם אדיר.

ראו בנוסף הערות שלי למטה......

בצק:

200 גרם מרגרינה מזולה רכה

2\1 כוס סוכר

ביצה שלמה

שקית סוכר וניל

4\1 2 כוסת קמח תופח

קורט קינמון –לא חובה...אבל מוסיף המון ארומה.

ללוש לכדור בצק נעים------- ולחלק ל- 3\2 ו- 3\1.

לשמן תבנית ולפזר מעט קמח.

לשטח את 3\2 הבצק באופן שווה בתחתית התבנית.

בתבנית עגולה לשטח גם מעט בדפנות.

את ה-3\1 הנותר להוציא לצלחת-והוא ישמש אחר כך לפירורים.אפשר לשמור בפריזר,כדי שיקל על הגירור.

מלית:

באותה קערה בלי לשטוף לשים:

4 מיכלי גבינה לבנה 5%

מיכל שמנת חמוצה 9%

חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)

4\3 כוס סוכר

ביצה שלמה

צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי - לא חובה

לערבב בעזרת כף-------

לצקת על הבצק. ליישר.

לפורר במגררת גסה את הבצק שהשארנו לפירורים, באופן שווה על פני הגבינה.

מכניסים לתנור חם - 175 מעלות.

אחרי 45 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות.

הפירורים צריכים להיות זהובים ונוטים לחום. לא שחומים.

העוגה עדיין לא יציבה.....היא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר.

רצוי לאפות בתבנית קפיץ עגולה-כדי שיהיה

נוח לחתוך לפרוסות יפות ויציבות. גודל התבניות 26 או 28.

חשוב ביותר:

להשאיר את העוגה לילה במקרר,לפני שפורסים-העוגה תתייצב ואפשר יהיה לפרוס אותה יפה.

ניתן לאפות בתבנית מספר 27X33 משומנת ומקומחת קלות.

כאן אין צורך להשהות לילה, אפשר לאכול מיד אחרי שהתקררה מעט.

אחרי הצינון—לחתוך לריבועים—להכניס למנג´טים.

יש אפשרות להקפיא את המנג´טים בתוך קופסה סגורה הרמטית—כשבין השכבות

מניחים ניר אפיה.

אין צורך לחמם לפני ההגשה---מוציאים לחצי שעה את הכמות הרצויה ומגישים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות המחברת של פירגה

כתבות נוספות