מאפה בשר וחצילים

חדשות כיפה אחת מל"ו 22/10/06 00:00 ל בתשרי התשסז

מצרכים

חומרים (4 מנות):

400 גר´ בשר טחון גס (כבש, בקר או שניהם), חציל בינוני חתוך לקוביות, 1 - 2 שיני שום מעוכות, שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, מלח גס, פלפל שחור, 400 גר´ בצק עלים מוכן, מופשר, ביצה למשיחה

הוראות הכנה

מטגנים את קוביות החצילים.

מערבבים עם שאר החומרים, חוץ משני האחרונים.

חותכים את הבצק לארבע מלבנים שווים, מרדדים אותם לכל אחד לגודל 12 * 30 ס"מ.

מחלקים את מלית הבשר לארבעה חלקים ומסדרים לארוך כל מלבן רבע מכמות המלית.

מורחים את שולי הצבק ביצה טרופה ומקפלים מעל המלית. מהדקים היטב (קודם מקפלים את השוליים הצדדיים).

מושחים היטב בביצה טרופה ומגלגלים בצורת שבלול, מקפידים שקו החיבור שלאורך הבצק ימצא בחלקו הפנימי של השבלול.

שמים בתבנית משומנת ואופים בחום של 190 - 200 מעלות, במשך כשלושים דקות.

מגישים עם סלטים קרים

הערות

4 מנות

כתבות נוספות