סירות לחם עם בשר (תורכיה)

חדשות כיפה אחת מל"ו 22/10/06 00:00 ל בתשרי התשסז

מצרכים

לבצק:

500 גר´ קמח

25 גר´ שמרים טריים

11/4 כוסות מים פושרים

כף סוכר

כפית מלח

למילוי:

500 גר´ בשר טחון (כבש או בקר)

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

פלפל ירוק כהה קצוץ

פלפל ירוק חריף קצוץ (אני מוותרת על שניהם)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (אני שמה כוסברה)

מלח, פלפל שחור טחון טרי,

שמן לטיגון

הוראות הכנה

מכינים בצק על בדרך הרגילה: ממיסים את השמרים במים עם 2 כפות קמח וכף סוכר. מחכים רבע שעה עד שהתערובת תוססת. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים לבצק חלק מאוד.

מכינים את המילוי: מטגנים בשמן את הבצל והשום עד שהם מזהיבים, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כמה דקות. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהפטרוזיליה וממשיכים לבשל עד שהבשר שחום דיו. מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה.

הכנת המאפים: מחלקים את הבצק לשישה כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול אובאלי באורך של כמעט 20 ס"מ. שמים מילוי על הבצק ומשאירים כ3 ס"מ רווח מהשוליים, מהדקים את שתי הפינות שבקצוות זו לזו, כך שמתקבלת צורה של סירה, והמילוי בה גלוי.

מרטיבים את השולים במים, אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות.

הערות

כתבות נוספות