מצרכים
1/2 כוס שעועית
בצל
1/2 כוס חיטה(או גריסים ואפשר גם חומוס)
מלח
פלפל שחור
כמון
דבש
טיפטיפה קפה
טיפטיפה קנמון
פפריקה.
תפו"א
ביצים
אפשר גם ג´חנון
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
1/2 כוס שעועית-להשרות ללילה במי ברז.
שעה לפני שבת אני קוצצת בצל ומטגנת בסיר גדול.
כשהבצל משחים, מוסיפים את השעועית המסוננת + 1/2 כוס חיטה(או גריסים ואפשר גם חומוס). מוסיפה מים עד כדי כיסוי, מרתיחה ומבשלת על אש קטנה בערך חצי שעה.
אח"כ מוסיפה תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, דבש טיפטיפה קפה, טיפטיפה קנמון, פפריקה.
מוסיפה תפו"א, ביצים אפשר גם ג´חנון (אני מעדיפה לשים בבוקר ג´חנון אפוי). מויפה עוד מים אם צריך וזהו.
לפלטה עד הבוקר.
ד"א, חמותי מכניסה גם שקית עם אורז עם תיבול נפרד בתוך השקית
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן