סלט ויאטנמי

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/10/06 00:00 כה בתשרי התשסז

מצרכים

גזרים בינוניים, 2 צנונים בינוניים, קולורבי, 2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים צהובים, 2 פלפלים ירוקים, כרוב אדום קטן, כרוב סיני (או כרוב רגיל קטן), פלפל חריף טרי (ירוק או אדום – לא חובה)

לרוטב: חתיכת ג´ינג´ר טרי בגודל 5 ס"מ, 6 שיני שום, חצי כוס מיץ ליים (או לימון) טרי, כוס חומץ, חצי כוס רוטב שזיפים סיני (או ריבת שזיפים צלולה)

להגשה: כוס בוטנים קלויים קלופים

הוראות הכנה

הכנה: מקלפים את הגזרים ואותם ואת הקולורבי הלא מקולף חותכים לגפרורים. כנ"ל הפלפלים והצנונים. חותכים קטן את הפלפל החריף, בלי הזרעים. קוצצים דק את הכרוב הסגול, הכרוב הסיני והכוסברה.

מכינים את הרוטב: מועכים את שיני השום לתוך צנצנת עם מכסה. קוצצים דק-דק את הג´ינג´ר ומוסיפים לצנצנת. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, סוגרים ומנערים היטב. שומרים את הרוטב בנפרד על להגשה.

לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את הבוטנים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.

הסלט והרוטב נשמרים במקרר בנפרד שלושה ימים.

לפני ההגשה מפזרים את הבוטנים.

הערות

כתבות נוספות