פלאטה חצי יוונית

חדשות כיפה אחת מל"ו 03/02/11 00:00 כט בשבט התשעא

מצרכים

עלי ארוגולה

זיתים שחורים בהירים

3 עגבניות בשלות

גבינה בולגרית (300 גרם או יותר)

שמן זית

חצי כוס פיסטוקים קלופים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מרפדים צלחת בעלי ארוגולה שטופים ומנוקים מגבעולים גסים, עליהם מניחים זיתים שחורים בהירים, לוקחים 3 עגבניות בשלות ומקלפים בעזרת מים רותחים וחותכים ל-8 גזרות שוות, ומניחים אותם ביחד, כך שייראה כאילו העגבנייה שלמה. מניחים את העגבניות שחוברו להן יחדיו על הארוגולה. קורעים לגזרים גדולים נתח גדול (300 גר´ או יותר) גבינה בולגרית. מניחים בין העגבניות והזיתים. זולפים על הכל שמן זית. מרסקים גס חצי כוס פיסטוקים קלופים. בוזקים על העגבניות והגבינה.

ערימות קטנות של צנונית חתוכה לג´וליין

מלפפונים חתוכים לעיגולים דקים (מעט!)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות