מרק שעועית פשוט

חדשות כיפה אחת מל"ו 16/10/06 00:00 כד בתשרי התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

שקית גרגרי שעועית לבנה יבשה, מושרים במים במשך לילה)

8 כוסות מים רותחים

בצל גדול, קצוץ, כף סוכר

כף קמח

ראש סלרי (או 3 גבעולים)

שורש פטרוזיליה

גזר שלם

מלח, כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית פפריקה חריפה

עגבנייה מגוררת (או 2 כפות רסק עגבניות)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שוטפים את גרגרי השעועית ומסננים.

מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.

מוסיפים סוכר וקמח, ממשיכים לטגן כמה דקות תוך ערבוב (התערובת הופכת לגושים), מוסיפים את שאר החומרי, מערבבים ומבשלים עד שהשעועית רכה והמרק סמיך (לקוח הרבה זמן. מבשלת את זה בסיר רגיל על אש קטנה).

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

8 מנות

כתבות נוספות