מרק שעועית ופסטה

חדשות כיפה אחת מל"ו 16/10/06 00:00 כד בתשרי התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

150 גר´ פסטה קצרה - לא חשוב איזה צורה

200 גר´ שעועית יבשה

500 גר´ עגבניות

2 גבעולי סלרי

גזר

בצל

שמן זית

מלח ופלפל.

הוראות הכנה

מרתיחים את השעועית עם מים, גבעולי סלרי וחצי בצל. ומבשלים את השעועית עד שהיא רכה.

קוצצים את חצי הבצל הנותר וכן גזר וסלרי ומטגנים בסיר נפרד במעט שמן לקבלת גוון זהוב.

מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, מכסים ומבשלים באש נמוכה כחצי שעה.

מסננים את השעועית והירקות שהרתחנו איתה.

את הירקות וחצי מכמות השעועית טוחנים ומוסיפים לסיר עם העגבניות והירקות האחרים. מוסיפים לשם גם את השעועית שנותרה שלמה.

מבשלים כחצי שעה בחום נמוך.

מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהכל רך.

יוצקים מרק לצלחות אישיות ומקשטים במעט שמן זית ופלפל שחור

הערות

כתבות נוספות