מרק בצל חלבי

חדשות כיפה דוסית! 16/10/06 00:00 כד בתשרי התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

50 גרם חמאה (אפשר יותר אם אתם יכולים להרשות לעצמכם מבחינה קלורית, אפשר גם לרמות ולהוסיף פחות)

כ-4 בצלים פרוסים לטבעות

3 כפות קמח

3 שיני שום

חצי כוס יין לבן (אפשר יותר)

כף אבקת מרק עוף פרווה או יותר (גם אני שונאת אבקות מרק)

פלפל, מלח

מים

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצלים, השום, הקמח ואבקת המרק, מטגנים עד שהבצלים מתחילים להזהיב ולהצטמק אח"כ מוסיפים יין לבן מים ומתבלים.

מרתיחים על אש גבוהה, כשרותח מנמיכים את האש ומוסיפים לבשל עוד כחצי שעה.

מגישים בתוספת גבינה צהובה מגוררת וקרוטונים.

אני מבשלת את המרק הזה בד"כ לפי העיין והרגש כך שהכמויות נתונות לשינוי בהתאם לטעם האישי ולמה שיש בבית.

הערות

כתבות נוספות