מרק אפונה הולנדי

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/10/06 00:00 כג בתשרי התשסז

מצרכים

ק"ג אפונה ירוקה יבשה חצויה

200 גר´ בשר שמן מעושן חתוך לרצועות (מוותרת)

6 צלעות בקר שמנות (שמה קילו)

21/2 ליטר מרק עוף צח

5 ראשי סלרי קלופים, חתוכים לקוביות

4 בצלים קצוצים

כוס פטרוזיליה קצוצה

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 כרישות פרוסות דק

מלח, פלפל שחרו טחון טרי, 6 נקניקיות פרוסות עבה

הוראות הכנה

משרים את האפונה במים קרים למשך מספר שעות. מסננים.

שמים בסיר גדול את המרק, האפונה, צלעות, הבשר המעושן, מלח ופלפל. מביאים לרתחיה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. מערבבים מידי פעם. אם יש צורך מוסיפים מידי פעם מים.

מוסיפים לסיר את שאר החומרים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

מוציאים את הצלעות מהסיר, מסירים את הבשר מהעצמות, חותכים לקוביות ומחזירים לסיר.

מוסיפים לסיר את הנקניקיות, מבשלים יחד עוד כמה דקות.

בודקים ומתקנים תיבול.

מקררים ואוכלים רק למחרת, אחרי שמחממים, כמובן.

הערות

כתבות נוספות