מרק עוף עשיר

חדשות כיפה דוסית! 15/10/06 00:00 כג בתשרי התשסז

מרק עוף, צילום: shutterstock
מרק עוף, צילום: shutterstock

מצרכים

עוף (עוף שלם, או עצמות, אפשר גם של הודו).

בצל

כחצי ראש שום

2-3 גזרים

1-2 קישואים

חצי דלורית

בטטה (אם בא לכם מרק מתקתק - אני בד"כ מוותרת)

3-4 גבעולי סלרי

צרור פטרוזיליה טריה

קצת ג´ינג´ר (אני משתמשת בקוביה אחת של ג´ינג´ר קפוא)

פלפל טחון טרי

מלח גם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכניסים את העוף לסיר (אין צורך להפשיר אם קפוא, אבל לא להתחיל לחמם את הסיר עד שכל המרכיבים כולל המים נכנסים לסיר).

מקלפים את הירקות (אופציונלי) ופורסים לטבעות/קוביות מכניסים לסיר. קוצצים חצי משיני השום ומוסיפים לסיר ואת השאר מוסיפים שלמים אך מקולפים.

מתבלים ומוסיפים מים לפי קיבולת הסיר.

מרתיחים על אש די גבוהה, כשהמרק מגיע לרתיחה מורידים את האש ומחממים על אש נמוכה, כשנוצר קרום מכוער למעלה מסירים אותו באמצעות כף. צריך להמשיך לבשל לפות 45 דקות שעה, אבל אפשר הרבה יותר - אז המרק נהיה יותר מצומצם.

תוספות אפשריות - אטריות דקות למרק או שקדי מרק.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות