מצרכים
החומרים לבצק:
4 כוסות קמח תופח
150 גר´ חמאה רכה
1 גביע יוגורט או 3/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף סוכר
1 כף ברנדי
2 חלמונים
קורט מלח
החומרים למלית:
400 גר´ חלבה מפוררת
1 כוס אגוזים קלויים וקצוצים
1 כוס שוקולד צ´יפס
הוראות הכנה
*שמים את כל מצרכי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד וגמיש.
*צרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בנילון נצמד, משהים במקרר לפחות2-3 שעות.
*מחמים את התנור לחום בינוני -180 מעלות.
*מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני.
*משטחים על כל עלה 1/3 מהמלית.
*מגלגלים את העלים לגלילות מניחים בתבניות ומברישים בביצה
*מנמיכים את חום התנור ל-170 ואופים כ-35 דקות עד להזהבה יפה.
* מיד לאחר האפיה, חותכים את הגלילות -בעודן חמות- לפרוסות אלכסוניות וברוחב כ- 2 ס"מ
הערות
המתכון באדיבות מהספר "אפיה ביתית"