גלילות חלבה

חדשות כיפה אין עוד 10/10/06 00:00 יח בתשרי התשסז

מצרכים

החומרים לבצק:

4 כוסות קמח תופח

150 גר´ חמאה רכה

1 גביע יוגורט או 3/4 כוס מיץ תפוזים

1 כף סוכר

1 כף ברנדי

2 חלמונים

קורט מלח

החומרים למלית:

400 גר´ חלבה מפוררת

1 כוס אגוזים קלויים וקצוצים

1 כוס שוקולד צ´יפס

הוראות הכנה

*שמים את כל מצרכי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד וגמיש.

*צרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בנילון נצמד, משהים במקרר לפחות2-3 שעות.

*מחמים את התנור לחום בינוני -180 מעלות.

*מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני.

*משטחים על כל עלה 1/3 מהמלית.

*מגלגלים את העלים לגלילות מניחים בתבניות ומברישים בביצה

*מנמיכים את חום התנור ל-170 ואופים כ-35 דקות עד להזהבה יפה.

* מיד לאחר האפיה, חותכים את הגלילות -בעודן חמות- לפרוסות אלכסוניות וברוחב כ- 2 ס"מ

הערות

המתכון באדיבות מהספר "אפיה ביתית"

כתבות נוספות