מרק בטטה פטנט

חדשות כיפה אחת מל"ו 03/10/06 00:00 יא בתשרי התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חצי קילו בטטות

ראש שום שלם

4 כוסות מרק רותח

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

לוקחים חצי קילו בטטות ודוקרים אותם ומבשלים אותם במיקרו חמש דקות. מצד אחד וחמש דקות נוספות מצד שני, עד שהן רכות.

מסירי קליפות חיצוניות מראש שום שלם שלם, אך אין מפרקים אותו. דוקרים כל שן בקיסם, שמים בקערית עם כף מים וזולפים למעלה כף שמן. מכסים את הקערית ומבשלים דקה אחת בהספק מלא.

חוצים את הבטטות ומרוקנים את בשרן (ללא הקליפה) למעבד מזון. מפרקים את ראש השום שהצטנן בינתיים לשיניים ולוחצים כל שן, כך שתוכנה המשחתי ישתפרץ לתוך מעבד המזון. מוסיפים כוס מרק רותח ומעבדים הכל למחית חלקה.

מעבירים לסיר, מוסיפים שלוש כוסות מרק (עוף או ירקות), מלח, פלפל שחור ואפשר עוד תבלינים אם רוצים (אגוד מוסקט, חוואג´, קארי). מערבבים ומחממים בעדינות. אפר להוסיף עשבי תיבול לפני ההגשה.

הערות

המתכון באדיבות ציפי לביא

כתבות נוספות