טרין כבד עם רבית בצל ואגסים ביין

חדשות כיפה הבחורה עם הספר 01/10/06 00:00 ט בתשרי התשסז

מצרכים

ריבת בצל:

6-7 בצלים חתוכים לקוביות או לחצאי עיגולים

1/2 2 כוסות סוכר חום

1/4 כוס חומץ בן יין

מעט שמן לטיגון

אגסים ביין:

שישה אגסים בקליפתם שטופים

2 כוסות יין אדום יבש

חצי כוס סוכר

כבד קצוץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

ריבת בצל:

בסיר רחב מטגנים את הבצל במעט שמן עד שנעשה חום בהיר מוסיפים את הסוכר החום, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהרוטב נעשה קרמלי וכמות הנוזלים מצטמצמת מעט. מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד רבע שעה, מצננים, מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר.

כמה דברים חשובים: לדאוג לערבב כל כמה דקות כי אחרת הבצל עלול להשרף, לצנן בהדרגתיות. בפעם הראשונה העברתי ישר מהסיר לתוך קערה קרה שיתקרר שם. יכול להיות שהקירור הפתאומי גרם להתקשות, אני מציעה להשאיר בסיר עד שמתקרר ורק אז להעביר לצנצנת.

ניתן להקפיא את הריבה.

אגסים ביין:

מסדרים את האגסים בצפיפות בסיר, כשהם מונחים על בסיסם. מוסיפים סוכר וכוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול רבע שעה בסיר מכוסה. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול רבע שעה בסיר לא מכוסה. מעבירים את האגסים לצלחת הגשה, אבל ממשיכים לבשל את היין עד שיצטמצם ויהפך לסירופ שאותו יוצרים על האגסים.

כבד קצוץ:

השלב הכי מסובך מבחינתי

הולכים למרבד הקסמים וקונים כבד קצוץ לקחת...

הרכבת המנה:

מניחים בצד הצלחת אגס, לידו עורמים הר קטן של כבד קצוץ ובצד השני מניחים כפית - שניים של ריבת הבצל. מעל לכבד הקצוץ מניחים כמה צנימים בצורת מניפה.

הקטע המגניב במנה הזו היא שגם אסטתית היא מאוד יפה, וכשמגישים לשולחן זה מרשים עוד לפני שטועמים. ואחרי שטועמים...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות