כרובית ברוטב קשיו

חדשות כיפה חייבת להגיב 01/10/06 00:00 ט בתשרי התשסז

מצרכים

ראש כרובית גדול מופרד לפרחים גדולים

צרור בצל ירוק קצוץ גס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

2 כוסות מים

1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים

2 כפות קורנפלור או קמח מלא

בצל קטן קצוץ

2 כפות שמן

1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

"הכרובית הזו היא פשוט מעדן וכמעט קשה להאמין שהיא לא חלבית. הפטנט הזה כל כך מוצלח שכדאי לאמץ אותו גם כפתרון פרווה בריא ונפלא כשרוצים תחליף חלב אבל בלי התחליפים המזעזעים למיניהם."

1. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח. שמים את פרחי הכרובית ומבשלים כעשר דקות. מסירים מהאש ומסננים.

2. שמים את הכרובית בתבנית פיירקס בינונית, מפזרים מלח ופלפל, בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה.

3. מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר וטוחנים לקרם אחיד. מסננים היטב ומעבירים לסיר קטן. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב נהיה מידי סמיך מוסיפים עוד מים. מסירים מהאש.

4. יוצקים את הרוטב על הכרובית כך שהיא תתכסה בשכבה אחידה של רוטב, מעבירים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות 20-25 דקות עד שהתבשיל מזהיב מעט.

הערות

4-6 מנות

המתכון באדיבות "אורחת לשבת" אביגיל מייזליק

כתבות נוספות