מאפה תרד וצנוברים

חדשות כיפה אחת מל"ו 21/09/06 00:00 כח באלול התשסו

מצרכים

לבצק:

1 כוס קמח רגיל

חצי כוס קמח מלא

רבע כפית מלח

רבע כוס שמן זית

מים, כמה שצריך

למלית:

חצי ק"ג עלי תרד טריים (אם אין - אפשר מנגולד)

שליש כוס צנוברים

1 כף שמן זית

1 שן שום

2 כרישות לא גדולות, החלק הלבן בלבד (וזה כבר עוד סימן...)

שליש כוס פירורי לחם

2 ביצים טרופות קלות

קמצוץ קינמון

מלח ופלפל שחור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

מנפים את שני סוגי הקמח והמלח לתוך קערה

שופכים פנימה את שמן הזית ומשפשפים בין שתי הידיים עד שמתקבלים פירורים של בצק

יוצרים גומה במרכז הפירורים, ושופכים פנימה 3-4 כפות מים

מתחילים ללוש לבצק, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים נוספים, כף בכל פעם, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מכסים אותו בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לשהות של שעה אחת.

בינתיים מכינים את המלית:

מחממים סיר או מחבת גדולה

שופכים פנימה את הצנוברים וקולים אותם - ללא שימון - עד שהם מזהיבים קלות

מוציאים לצלוחית ושומרים בצד

מכניסים למחבת החמה את השמן, וכשהוא חם - מוסיפים את שן השום קצוצה דק ואת שתי הכרישות, קצוצות דק גם הן. חוצים אותן באמצע לאורך, ואח´כ פורסים לחצאי טבעות דקות

מטגנים/מערבבים על אש בינונית במשך 10 דקות, עד שהכרישה מתרככת

רוחצים את התרד ומייבשים מעודפי המים בכלי לייבוש חסה או במגבת. קוצצים לרצועות

מוסיפים את התרד למחבת וממשיכים להקפיץ בערבוב עוד 3-4 דקות, עד שהתרד מסתמרטט קצת

יש לדאוג שלא יישארו במחבת נוזלים מיותרים - אם צריך, מגביהים מעט את האש כדי שהנוזלים יתייבשו

מעבירים את הירק לקערה

מוסיפים פירורי לחם, קינמון, צנוברים ואת רוב הביצים הטרופות - משאירים רק מעט כדי למשוח את פני המאפה.

ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מערבבים הכל היטב

מחלקים את הבצק לשני כדורים

מרדדים כדור אחד לעלה מלבני במידות של 28 X 20 ס"מ בערך

מניחים חצי מהמלית על חצי מהבצק, לאורך, משאירים שוליים נקיים של כסנטימטר וחצי, כדי שאפשר יהיה לסגור את המאפה

מקפלים את החצי השני על המלית, מהדקים את את שתי השכבות יחד, ואח"כ עושים קיפול קטן של השוליים כלפי מטה, כאילו כדי להסתיר את הפתח, שיהיה בתחתית של המאפה.

סוגרים גם את שני הקצוות, ומקפלים גם אותם פנימה אל מתחת למאפה, שהכל יהיה סגור היטב

בגב של סכין מסמנים 5 סימנים לא עמוקים לאורך המאפה - נזהרים לא לפצוע את הבצק, רק לסמן את המנות שנפרוס בתום האפיה. (מתקבלות 6 מנות מכל יחידה)

בצד החד של הסכין עושים שני חריצים עמוקים בבצק, אחד בכל קצה - לא חשוב איפה - כדי שזה ישמש כפתח מילוט לאדים שבתוך המאפה

מושחים עם מברשת את פני המאפה בביצה הטרופה

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

מחממים תנור ל - 200-220 מעלות ואופים במשך כ - 30 דקות, או עד שפני המאפה משחימים יפה

מוציאים מהתנור, מקררים לפחות 10 דקות בטרם פורסים למנות על פי הסימנים שסימנו מראש.

מגישים חמים, או בטמפרטורת החדר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות אתר מתכונים

כתבות נוספות