תבשיל תורכי של הודו וירקות

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/09/06 00:00 כד באלול התשסו

מצרכים

ק"ג בשר הודו לשווארמה, או בשר כבש לצלי, או בשר גולש, או ירכי עוף חתוכים לקוביות או סתם הודו אדום (זה מה שאני עשיתי)

4 כפות מרגרינה (אני שמתי שמן זית, כמובן)

5 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים

180 גר´ שעועית ירקוה קפואה, מופשרת ומסוננת

חציל

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 גזרים פרוסים

2 עגבניות פרוסות

100 גר´ במיה טרייה או קפואה, כרותת ראש ומגולענת

פלפל אדום, חתוך איך שיוצא

כף סוכר

כוס מים

3 שיני שום קלופות מלח

הוראות הכנה

שמים את הבשר בסיר גודל ונוח המתאים לאפייה. מניחים עליו שליש מהעבניות, השעועית, הגזר, החציל והבצלים, הפלפלים, עוד מחצית מהעגבניות, התפודים, השום, הבמיה, ועד מה שנותר מהעגבניות.

בוזקים בחצי כף מלח, סוכר ושמן, יוצקים את המים.

מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהבשר רך (שעה וחצי).

הערה: לבדוק. לי הזמן לא הספיק והוספתי עוד המון זמן (לא זוכרת כמה, פשוט לכ הזמן בדקתי עד שהיה ממש ממש רך!)

הערות

כתבות נוספות