סופריטו מבשר בקר

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/09/06 00:00 כד באלול התשסו

מצרכים

1 קילו בשר לצלי, חתוך לפרוסות עבות או לקוביות גדולות

2 בצלים בינוניים

8 תפוחי אדמה

שמן לטיגון

מלח, פלפל, כורכום, מים

הוראות הכנה

בסיר עם תחתית עבה מחממים 2-3 כפות שמן.

כשהשמן חם, מכניסים לתוכו את נתחי הבשר, ומטגנים עד להשחמה יפה.

מוסיפים לסיר את שני הבצלים כשהם חתוכים לחצאי טבעות, ומטגנים עד שהבצל מזהיב.

מוסיפים כפית שטוחה כורכום וקורט פלפל שחור, ומערבבים היטב.

מוסיפים לסיר כוס אחת של מים, ומביאים לרתיחה, ולאחריה מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה וחצי.

בינתיים קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי אצבע.

מחממים שמן לטיגון (אפשר גם טיגון בשמן עמוק אבל לא חובה) ומטגנים את תפוחי האדמה לצבע זהוב בהיר, כמו צ´יפס.

כעבור שעה וחצי, כשהבשר קצת התרכך, מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה המטוגנים ומערבבים היטב.

ממליחים על פי הטעם, מוסיפים מים עד לגובה שני שליש מן התבשיל, מביאים לרתיחה, ומנמיכים.

ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לזמן הארוחה, לפחות שעה אחת נוספת, ורצוי אף יותר.

מפעם לפעם אוחזים את הסיר בשתי ידיותיו, ומנענעים אותו, כדי שהנוזלים יכסו את כל תפוחי האדמה. אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים, מוסיפים בזהירות, התבשיל לא אמור לשחות בהרבה נוזלים.

יש להשתדל שלא לערבב את תוכן הסיר, כדי שתפוחי האדמה ישמרו על צורתם היפה.

ניתן להכין גם סופריטו של עוף במקום של בשר. ההכנה זהה, רק משך הבישול קצר יותר

הערות

כתבות נוספות