לשון ברוטב חמוץ מתוק

חדשות כיפה ברוך וריקי 17/09/06 00:00 כד באלול התשסו

מצרכים

לשוןקופסא של רסק עגבניות (אולי 300 גרם)

2 כפות חומץ

2 כפות מיץ לימון (אם אין לי אחד מהם אז אני שמה 4 כפות ממה שיש לי)

חצי כוס סוכר חום.

אפשר צימוקים אם אתם אוהבים.

מים- בערך 4 כוסות.

הוראות הכנה

מבשלים לשון עד שהיא רכה- אפשר בסיר לחץ.

כשהיא מוכנה מוציאים מהמים ומחכים שתתקרר.

קולפים את הקליפה המגעילה שלה וחותכים לפרוסות דקות (עד כאן אני עושה מראש ומקפיאה- אבל כמובן שלא חייבים- סתם חוסך זמן).

לוקחים סיר ושמים בו את שאר המרכיבים.

מערבבים היטב ומכניסים את פרוסות הלשון.

המים (רוטב) צריכים לכסות את הלשון אבל לא ממש מרק.

מבשלים על אש נמוכה בערך שעה.

הערות

כתבות נוספות