מצרכים
שלב 1 - שכבה לבנה, שכבה עליונה
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות קמח
2 סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפיה
שלב 2 - שכבת קפה, בסיס
6 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות סוכר
1/4 כוס שמן
3/4 כוס קמח
1 כף קפה
שלב 3 - קרם
4 ביצים
4 כפות קפה
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 1 חב´ מרגרינה
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
שלב 1
להקציף חלבונים להוסיף סוכר, חלמון ואת שאר המצרכים ולקפל פנימה. לאפות בתבנית עם נייר אפייה במשך 20 דקות.
שלב 2
להקציף חלבונים להוסיף סוכר, חלמון ואת שאר המצרכים ולקפל פנימה. לאפות במשך 20 דקות.
שלב 3
להקציף במשך עשר דקות עד שהקרם נעשה אחיד.
את שכבת הקפה משאירים בתבנית ומצפים במחצית מהקרם מעליה מניחים את השכבה הלבנה ומצפים בקרם הנותר.
כמה טיפים והשגות:
אני משתמשת במיקסר של קנווד בשביל הקרם, מיקסר ידני לא חזק מספיק בשביל לאחד את המרגרינה ואת הביצים.
אני אופה בתבנית חד פעמית מאוד גדולה, כך שהעוגה יוצאת נמוכה יותר. היא מאוד עשירה ולכן לדעתי עדיף חתיכות נמוכות ורחבות מאשר פרוסה רגילה.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן