עוגת ספירלה גבינה ושוקלד

חדשות כיפה ניצן ירוק 12/09/06 00:00 יט באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לתחתית:

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים

2 כפות (20 גרם) קקאו

1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

1 קילו גבינה לבנה 5% או 9% שומן

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

6 ביצים

לתערובת שוקולד לבן:

200 גרם שוקולד לבן

1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף (10 גרם) קורנפלור

לתערובת שוקולד מריר:

150 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית אבקת נס קפה

כלים: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה

התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם קקאו, אבקת סוכר וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.

מלית הגבינה: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).

בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.

התערובת הבהירה: ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד לבן ושמנת מתוקה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

מוסיפים לקערה עם מחצית מתערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.

התערובת הכהה: ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

מוסיפים לקערה עם המחצית השנייה של תערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

הרכבה: מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה. מוזגים בערך כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית - התערובת תתפשט ותכסה את תחתית הפירורים. מוזגים למרכז התבנית כמות של כוס – הפעם מהתערובת הבהירה. ממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות, לקבלת דוגמת טבעות. חשוב! כשמרכיבים את העוגה, מוזגים לאט-לאט את התערובות, אחרת הטבעות טובעות ולא מתקבלת הדוגמא הרצויה.

מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז (היא תתייצב במהלך הקירור).

מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר לחלוטין ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה. מגישים קר.

הערות

המתכון באדיבות קרין גור - סודות מתוקיםן

כתבות נוספות