אורז מלא עם דלעת וגרעינים

מתכונים

מתכוניםשלחו מתכון פורום מתכונים
חפש

אורז מלא עם דלעת וגרעינים

כשרות פרווה כמות 3-4 מנות
2
945
רכיבים שמן זית
1 בצל יבש בינוני, קצוץ דק
1 כוס אורז מלא עגול
מלח
פלפל שחור גרוס גס
1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם אגוזים שונים לפי בחירתכם: צנוברים, אגוזי ברזיל, קשיו, גרעיני דלעת, וכו´
הכנה 1. האורז: מחממים כף שמן זית בסיר. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה נאה.
2. מוסיפים כוס אורז מלא עגול ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומעבירים מיידית לאש הקטנה ביותר. מבשלים במשך 40 דקות לערך, עד שגרגר אורז רך דיו לטעמכם.
3. הדלעת: שוטפים את הדלעת, מפרידים אותה מקליפתה בעזרת סכין חדה וחותכים לקוביות קטנות.
4. מחממים מעט שמן קנולה/סויה/תירס במחבת גדולה או סיר רחב. מכניסים למחבת את קוביות הדלעת, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס ומטגנים-מקפיצים במשך כמה דקות עד שהדלעת מתרככת, אך לא יותר מדי. מניחים בקערה בצד.
5. מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים את האגוזים/גרעינים שבחרתם.
6. מערבבים אורז עם דלעת ואגוזים/גרעינים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל שחור גרוס גס במידת הצורך.
עוד מתכונים
תגובות
כתוב תגובה



טרם התקבלו תגובות

כיפה בפייסבוק כיפה בטוויטר תוסף חדשות כיפה לכרום כיפה מאחורי הקלעים אפליקציית חדשות כיפה לאיפון אפליקציית חדשות כיפה לאנדרואיד