מצרכים
שמן זית
1 בצל יבש בינוני, קצוץ דק
1 כוס אורז מלא עגול
מלח
פלפל שחור גרוס גס
1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם אגוזים שונים לפי בחירתכם: צנוברים, אגוזי ברזיל, קשיו, גרעיני דלעת, וכו´
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
1. האורז: מחממים כף שמן זית בסיר. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה נאה.
2. מוסיפים כוס אורז מלא עגול ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומעבירים מיידית לאש הקטנה ביותר. מבשלים במשך 40 דקות לערך, עד שגרגר אורז רך דיו לטעמכם.
3. הדלעת: שוטפים את הדלעת, מפרידים אותה מקליפתה בעזרת סכין חדה וחותכים לקוביות קטנות.
4. מחממים מעט שמן קנולה/סויה/תירס במחבת גדולה או סיר רחב. מכניסים למחבת את קוביות הדלעת, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס ומטגנים-מקפיצים במשך כמה דקות עד שהדלעת מתרככת, אך לא יותר מדי. מניחים בקערה בצד.
5. מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים את האגוזים/גרעינים שבחרתם.
6. מערבבים אורז עם דלעת ואגוזים/גרעינים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל שחור גרוס גס במידת הצורך.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן