אורז מלא עם דלעת וגרעינים

חדשות כיפה חייבת להגיב 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

שמן זית

1 בצל יבש בינוני, קצוץ דק

1 כוס אורז מלא עגול

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם אגוזים שונים לפי בחירתכם: צנוברים, אגוזי ברזיל, קשיו, גרעיני דלעת, וכו´

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. האורז: מחממים כף שמן זית בסיר. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה נאה.

2. מוסיפים כוס אורז מלא עגול ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומעבירים מיידית לאש הקטנה ביותר. מבשלים במשך 40 דקות לערך, עד שגרגר אורז רך דיו לטעמכם.

3. הדלעת: שוטפים את הדלעת, מפרידים אותה מקליפתה בעזרת סכין חדה וחותכים לקוביות קטנות.

4. מחממים מעט שמן קנולה/סויה/תירס במחבת גדולה או סיר רחב. מכניסים למחבת את קוביות הדלעת, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס ומטגנים-מקפיצים במשך כמה דקות עד שהדלעת מתרככת, אך לא יותר מדי. מניחים בקערה בצד.

5. מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים את האגוזים/גרעינים שבחרתם.

6. מערבבים אורז עם דלעת ואגוזים/גרעינים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל שחור גרוס גס במידת הצורך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

3-4 מנות

כתבות נוספות