מצרכים
תפוחי אדמה
שמנת חמוצה/יוגורט/לבן/גבינה לבנה
חמאה/שמן זית
שום
מלח
פלפל שחור
גבינה צהובה/פרמזן
הוראות הכנה
חוצים את תפוחי האדמה ואופים בתנור עד שמתרכך - מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומוציאים בזהירות מתוך כל אחד את ליבת תפוחי האדמה מבלי להרוס את הצורה ומעבירים לקערה גדולה. ממחים כמו פירה ומוסיפים את שער החומרים מלבד הגבנ"ץ - אפשר להשמיט חלק מהחומרים או להוסיף אחרים בהתאם לטעם ולמה שיש בבית - בעזרת כף מחזירים את מחית תפוחי האדמה לתוך ה"קערות" שנוצרו מתפוחי האדמה למעלה מפזרים גבינה ומחזירים לתנור עד שמשחים.
הערות
אפשר להכין גם פרווה ולהשמיט את החומרים החלביים