תפוחי אדמה אפויים בניחוח שום ופטרוזיליה

חדשות כיפה מיצמיצ 07/09/06 00:00 יד באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

5 תפוחי אדמה בגודל בינוני חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ

1 עגבניה בינונית חתוכה לקוביות

1 בצל בינוני חתוך לפלחים בצורה חצי ירח

2 שיני שום כתוש

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

50 גר´ מרגרינה

½ כוס מים

פלפל שחור

מלח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

יש לסדר את תפוחי האדמה בצורת מניפה על גבי תבנית משומנת מעט. מעל יש לפזר את העגבניות וכן את פלחי הבצל.

בסיר נפרד יש להמיס את המרגרינה, להוסיף לתוכה את שיני השום הכתוש עד שמריחים את ניחוח השום יש להוסיף את הפטרוזיליה ואת המים ולהביא לרתיחה, לתבל במעט פלפל שחור ומלח לפי הטעם.

יש לזרות את הרוטב על תפוחי האדמה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 45 דקות או עד להזהבה הרצויה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות