מרק ברוקולי מוקרם

חדשות כיפה מיצמיצ 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 כפות חמאה לא מלוחה

1 בצל קצוץ דק

1 גזר פרוס דק

2 כפיות גרגרי חרדל

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/2 ק"ג ברוקולי קצוץ גס

3 כוסות מים

1/2 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם

1/2 מיכל שמנת חמוצה

הוראות הכנה

* ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה ומטגנים, תוך ערבוב, את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.

* מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ- 20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.

* מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה.

מגישים חם

הערות

כתבות נוספות