מצרכים
2 כפות חמאה לא מלוחה
1 בצל קצוץ דק
1 גזר פרוס דק
2 כפיות גרגרי חרדל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 ק"ג ברוקולי קצוץ גס
3 כוסות מים
1/2 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם
1/2 מיכל שמנת חמוצה
הוראות הכנה
* ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה ומטגנים, תוך ערבוב, את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.
* מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ- 20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.
* מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה.
מגישים חם