קפיטה - מאפה תפו"א קציצות וטחינה

חדשות כיפה אחת מל"ו 31/08/06 00:00 ז באלול התשסו

קיפטה, צילום: shutterstock
קיפטה, צילום: shutterstock

מצרכים

500 - 800 גר´ בשר כבש טחון (או בשר בקר מעורב עם כבש - אני עשיתי רק מבקר)

צל גדול קצוץ דק

כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

4 תפו"א בינוניים (לא הכרחי, אבל אני שמתי)

חצי כוס טחינה גולמית

מיץ משני לימונים, מים, 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור טחון טרי.

הוראות הכנה

מדליקים את התנור ל 180 מעלות.

לשים היטב את הבשר עם הבצל והתבלינים (אני השתמשתי בבשר טחון שטחנתי לבד וכבר היו בו כוסברה, בצל וכמון, כמובן). יוצקים מהבשר קציצות מאורכות בארוך שלשה ס"מ.

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ופורסים על תבנית משומנת (לי יצא 3 שכבות של תפו"א)

ועל זה מניחים את הקציצות (ממה שכתוב לי לא הבנתי אם צריך להיות ככה או הפוך, קודם הקציצות ואח"כ התפו"א אבל ככה נראה לי יותר טעים). מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.

בינתיים מכינים את הטחינה הגולמית עם שאר החומרים (אני הוספתי גם כמון ופפריקה), שופכים על הבשר ותפוחי האדמה. מטפטפים מעט שמן זית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה ל40 - 45 דקות

הערות

כתבות נוספות