סופגנייה טבעוניות בהכנה מהירה עם הפתעה

חדשות כיפה מאגר המתכונים 14/12/16 17:52 יד בכסלו התשעז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

– 4 כוסות קמח, מומלץ (אך לא חובה) קמח מחוזק בגלוטן מסוג שטיבל מס´ 2

– 1/2 כוס שמן קנולה

– 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

– 1/2 כפית מלח

– 1/2 כפית רום

– 1 כפית ברנדי (לא חובה)

– 1 כפית קליפת לימון מגוררת

– 25 גרם שמרים טריים

– 2 כפות בננה מעוכה (שווה ערך ל-כחצי בננה)

– 1 וחצי כוסות מים

– ממרח אהוב – ריבה, ממרח חלווה, שקדימון או ממרח ביתי

הוראות הכנה

1. שמים במערבל עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים ומתחילים לערבב ידנית עד שהשמרים נמסים.

2. מנפים פנימה את הקמח ולאחר מכן מוסיפים גם את שאר המרכיבים ומפעילים את המערבל במצב לישה למשך 10 דקות, עד לקבל בצק גמיש ואחיד.

3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומחוררים אותו מעט. מניחים להתפחה במשך שעה בסביבה חמימה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. משמנים קלות תבנית ומעבירים את הבצק למשטח עבודה. לשים אותו קלות להוצאת האוויר שבו ומחלקים אותו ל-16 אליפסות.

5. מניחים במגש לתפיחה שנייה במשך כשעה, עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו.

6. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, עד שהוא מגיע ל-165 מעלות. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7. ממלאים במילוי אהוב – ריבה, ממרח חלווה, שקדימון או מילוי בהכנה ביתית (מתכון בהמשך העמוד) ומגישים חם.

הערות

16 סופגניות למשקיענים: רוצים להכין גם את המילוי לבד?
הוראות הכנה:
שמים בסיר 1 כוס חלב קוקוס ומביאים לרתיחה.
מוסיפים 1/3 כוס סוכר ו-1/4 תרמיל וניל (שנחצה לאורכו).
מבשלים תוך כדי ערבוב קל. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת 3 כפות גדושות קורנפלור ו-2 כפות מים לבלילה חלקה ללא גושים.
יוצקים באיטיות את הנוזל מהסיר לבלילת הקורנפלור תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את כל תכולת הקערה לסיר ומבשלים תוך טריפה מתמדת במשך 2 דקות על להבה בינונית, עד שהנוזל מסמיך לקרם.
מסירים מהכיריים, מניחים ניילון נצמד על הקרם ומניחים לצינון מלא.
כשהקרם צונן אפשר לזלף אותו או למרוח על הסופגניות.
המתכון מטעם שף קונדיטור אורן בקר- ממסעדת ´מאפו´ של השף ניר צוק

המתכון באדיבות שף קונדיטור אורן בקר- ממסעדת ´מאפו´ של השף ניר צוק

כתבות נוספות