דג אמנון שלם על מצע פירה דושז

חדשות כיפה מאגר המתכונים 28/07/16 17:23 כב בתמוז התשעו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לדג האמנון:

• דג אמנון שלם טרי

• חופן כוסברה

• חופן פטרוזיליה

• לימון אחד שלם עם הקליפה

• 2 עגבניות מיובשות

• כפית שום כתוש

• שמן זית

• מלח, פלפל

לפירה דושז:

• 5 תפוחי אדמה

• 100 גרם חמאה

• קורט פלפל, מלח, אגוז מוסקט

• 1 כוס חלב חם

הוראות הכנה

אופן הכנת הדג:

קוצצים את הכל לקערה, מוסיפים כפית שום כתוש ושמן זית. בדג חורצים חריצים, וזורים עליו מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. מורחים את התערובת על הדג. אופים ב-180 מעלות ל-20 דקות.

אופן הכנת הפירה:

מבשלים את תפוחי האדמה במים ומסננים את הנוזלים. מועכים מוסיפים מלח פלפל נגיעת אגוז מוסקט. כשמגיעים למרקם אחיד מוסיפים את החלב ומועכים שוב עד למרקם חלק.

את הפירה המוכן יש להניח על צלחת ומעליו להניח את דג האמנון, ויש לכם מנה כמו בריקוטה!

הערות

הערה חשובה: המתכון לנוהגים לאכול דגים וחלב יחדיו!

המתכון באדיבות השפית חני כהן, מסעדת ריקוטה

כתבות נוספות