אוזני המן במילוי שוקולד וקינמון

חדשות כיפה מאגר המתכונים 28/02/16 10:36 יט באדר א'

אסף לוי, צילום: אסף לוי
אסף לוי, צילום: אסף לוי

מצרכים

רכיבים:

320 גרם חמאה

220 גרם אבקת סוכר

80 גרם אבקת שקד מולבן

500 גרם קמח

כפית תמצית וניל

קורט מלח

2 ביצים

רכיבים למילוי שוקולד:

500 גרם חלב

160 גרם סוכר

קורט מלח

מקל וניל

150 גרם חלמון

50 גרם קורנפלור

200 גרם שוקולד מריר בלגי איכותי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אופן הכנת המילוי

יש לערבב שליש מהחלב בקערה עם החלמון והקורנפלור. יש להרתיח את יתר החלב בתוך סיר בנפרד, עם הסוכר ומקל הקינמון ומעט מלח. לאחר מכן, לערבב היטב עם הקורנפלור. מערבבים היטב ומסננים. לאחר הסינון יש להרתיח שוב הכל יחד ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. שופכים פנימה את השוקולד, בוחשים היטב ומצננים.

אופן הכנת הבצק:

יש לבחוש בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, קקאו, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצה אחת ולאחר מיכן את הקמח עד קבלת בצק אחיד. לשים במקרר לשעה מנוחה ולאחר מיכן משטחים ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים. יש למרוח מעט ביצה ולהוסיף את מילוי השוקולד. יש לאפות בטמפרטורת 160 מעלות לכ- 17-20 דקות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

30 יחידות רשת קפה ביגה מציעה מגוון מילויים עשירים בטעמים של סמל החג המובהק – אוזני המן עם פרג ללא סוכר, שקדים לימון, פקאן, אגוזי מלך ועוד. ובנוסף, מנדבת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן במילוי שוקולד בלגי וקינמון
צילום: אסף לוי

המתכון באדיבות רשת קפה ביגה

כתבות נוספות