עוגת גבינה עם קדאיף

חדשות כיפה אחת מל"ו 30/08/06 00:00 ו באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לתחתית:

1 כוס קמח

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כוס סוכר

למלית :

1 גבינת טוב טעם

2 שמנת חמוצה

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנד פודינג וניל

6 כפות סוכר

כף תמצית וניל

לציפוי :

חצי חבילת שערות קדאיף ( בערך )

3. כפות אבקת סוכר

75 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

לתחתית:

לעבד במעבד מזון עד לקבלת פירורים לשטח בתבנית 28 משומנת ולאפות 20 דקות ב 180 מעלות

או עד להזהבה ולצנן.

למלית :

להקציף את השמנת המתוקה עם שלוש כפות סוכר לקצפת יציבה.

בקערה נפרדת לערבב את שאר החומרים בעזרת מטרפה לקפל את שתי התערובות

ולצקת על התחתית המצוננת.

לציפוי :

לפתוח את שערות הקדאיף לבזוק את א. הסוכר ולצקת את החמאה לערבב עד לאיחוד

לשטח בתבנית התנור על נייר אפייה ולאפות עד הזהבה חשוב להיזהר שלא יישרף

לצנן ולפורר מעל העוגה רצוי שעה לפני ההגשה

הערות

קדאיף יש בסופרים המובחרים (טוב, אצלנו יש. מצד שני, אין אצלנו קמח שיפון!)

כתבות נוספות