עוגת שחיתות

חדשות כיפה *מתקרבת* 07/02/04 00:00 טו בשבט התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לבסיס העוגה:

-4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים.

-7 כפות סוכר.

-4 כפות קקאו.

-2 כפות מים.

-3 כפות קמח מנופה.

למלית:

-1 מיכל שמנת לקצפת

-1 פודינג אינסטנט וניל

-1 כוס חלב.

-3 כפות ליקר שוקולד או ברנדי (מומלץ).

לציפוי:

-100 גרם שוקולד מריר.

-2 כפות חלב.

-2 כפות מרגרינה.

-דובדבנים מסוכרים לעיטור.

(-מרגרינה לשימון התבנית).

הוראות הכנה

מקציפים את החלבונים במיקסר, מוסיפים בהדרגה 4 כפות מהסוכר. מקפציפים לקצף יציב וחלק.

בקערה נפרדת מערבבים את החלומים עם אבקת הקקאו ויתר הסוכר. מוסיפים את המים והקמח ומערבבים לבלילה אחידה.

מקפלים בהדרגה את תערובת החלמונים אל הקצף.

משמנים תבנית (28 או 26) במרגרינה, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות. נועצים קיסם לבדוק אם העוגה אפויה. לפני שהעוגה מתקררת לגמרי מטפטפים עליה את הברנדי או הליקר (במתכון כתוב למהול במים, אבל לא צריך).

מערבבים במיקסר את השמנת, אבקת הפודינג והחלב, עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. כשהעוגה קרה לגמרי, מורחים עליה את הקרם.

(במתכון כתוב לעשות בשלב הזה "אמבט מים" לשוקולד המריר, החלב והמרגרינה. אני אישית מחממת הכל 3 דקות במיקרוגל וזה יוצא מעולה).

יוצקים את קרם השוקולד על העוגה ומעטרים בדובדבנים.

הערות

כתבות נוספות