לזניית תרד

חדשות כיפה מאגר המתכונים 05/05/15 10:12 טז באייר התשעה

לזניית תרד, צילום: שאטרסטוק
לזניית תרד, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

דפי לזניה

קילו עלי תרד טריים

10 ביצים

חצי גבינת ריקוטה

חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה

חצי חבילה גבינת שמנת

שמנת מתוקה

בצל

הוראות הכנה

מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה מוסיפים את העלים השטופים מבשלים חמש דק עד לריכוך מסננים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות מוסיפים שמנת מתוקה, ותבלינים, מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. להוסיף את בלילת התרד.

אופציה: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה, לשיפור הטעם ולצביעתו באדום.

מסדרים את דפי הלזניה עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת.

הערות

השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים, חלבית איטלקית כשרה מזהירה כי מדובר במתכון עמוס בקלוריות, אבל הכי טעים בשביל חג השבועות אז מותר קצת לחרוג ....

המתכון באדיבות השפית חני כהן - מסעדת ריקוטה

כתבות נוספות