החלה שלי

חדשות כיפה מיצמיצ 16/10/13 12:56 יב בחשון התשעד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

רכיבים:

3 כפיות מלח

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות סוכר

2 ביצים

2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל)

1/2 כוס שמן

מעט שמן זית

ביצה להברשה

שומשום

הוראות הכנה

אופן הכנה:

בקערת מיקסר מערבבים לפי הסדר: מלח, 1 קילו קמח, 2 כפות שמרים יבשים, סוכר.

מוסיפים 2 ביצים, 2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל), 1/2 כוס שמן, לשים 10 דקות.

מכסים במעט שמן זית ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר מכוסה היטב).

מחלקים, מעצבים, מברישים בביצה וזורים שומשום.

מתפיחים ואופים על 180 מעולת עד לצבע יפה (בודקים גם למטה).

הערות

כדי לקבל כמות המחייבת בהפרשת חלה יש להכפיל את כל הרכיבים

כתבות נוספות