פלפלים ממולאים של מיצמיצ

חדשות כיפה מיצמיצ 20/06/13 08:19 יב בתמוז התשעג

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

מצרכים:

המילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון (הודו אדום + עוף טחונים)

(1/2 כוס אורז + 3/4 כוס מים + 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור)

1 בצל קטן + 3 שיני שום + פרוסת לחם מורטבת וסחוטה קלות - כל זה נטחן במעבד מזון והוסף לבשר

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

תבלין גריל

3 ביצים

ירקות למילוי:

פלפלים

קישואים

חצילים

לרוטב:

2 קופסאות רסק עגבניות

1 כף גדושה קמח

מעט שמן

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף תבלין גריל

מלח

אבקת מרק עוף

4 כפות סוכר

5 כוסות מים

1/2 כוס רכז רימונים

הוראות הכנה

אופן הכנה:

תערובת הבשר:

לערבב 1/2 ק"ג בשר טחון עם 1/2 כוס אורז שבושל מראש עם 3/4 כוס מים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.

לטחון במעבד מזון: 1 בצל קטן + 3 שיני שום + פרוסת לחם מורטבת וסחוטה קלות ולהוסיף לתערובת הבשר.

להוסיף: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, תבלין גריל ו 3 ביצים.

ירקות:פלפלים נקיים

אם משתמשים בקישוא וחציל -

להמליח את הירקות מראש ולשטוף משארית המלח.

הרוטב:

במחבת, לטגן כף גדושה של קמח עם מעט שמן עד שמזהיב.

להוסיף למחבת רסק עגבניות, כף פפריקה, חצי כף תבלין גריל, מלח, אבקת מרק עוף ו 4 כפות סוכר.

להוסיף 5 כוסות מים.

להרתיח, לתקן את התיבול, להוסיף חצי כוס רכז רימונים ולהניח בסיר את הממולאים.

הערות

שווה להתאמץ ולהכין סיר גדול ולהקפיא מנות

כתבות נוספות