פאי שוקולד

חדשות כיפה מיצמיצ 24/04/13 09:25 יד באייר התשעג

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

תבנית פאי מתפרקת בגודל 26

לקלתית - בצק פריך כהה:

100 גר´ סוכר

200 גר´ חמאה קרה מאוד

270 גר´ קמח = שתי כוסות פחות כף

30 גר´ קקאו

1 ביצה או שני חלמונים

קורט מלח

למלית:

250 גר´ שוקולד מריר קצוץ

150 מ"ל שמנת מתוקה

50 גר´ סוכר (רבע כוס)

2 ביצים

2 כפות קמח

קורט מלח

לגנאש:

150 מ"ל שמנת מתוקה 1

150 גר´ שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה

להכנת הקלתית:

במעבד מזון שמים קמח, סוכר, קקאו וחמאה ולעבד מעט עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף מלח, וביצה (או חלמונים) ולעבד עוד מעט עד שמתקבלים גושים גדולים. לאסוף את הבצק ולהניח על פיסת ניילון נצמד, לעטוף את הבצק ולשטח לדיסקה. לאפסן במקרר לכשעה.

לרדד על משטח מקומ ולהניח את הבצק על תבנית פאי בקוטר 26, להדק ולחתוך שוליים מיותרים. להכניס להקפאה לכ-15 דקות.

הכנת המלית:

בקערה מעל בן-מארי לשים שוקולד, שמנת מתוקה וסוכר ולערבב עד לאיחוד החומרים. להוריד מהבן-מארי ולהוסיף ביצים תוך ערבוב נמרץ (שלא יהפכו לחביתה), להוסיף קמח ומלח ולערבב.

את התערובת לשים מעל הקלתית הקפואה.

לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ולאפות את הפאי כ-30 דקות. לצנן לחלוטין.

להכין גנאש:

להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה ולהוסיף את השוקולד הקצוץ. לחכות דקותיים ולערבב לתערובת חלקה. לשים על הפאי האפוי.

אפשר לקשט כיד הדמיון.

הערות

המתכון של מגי

כתבות נוספות