עוגת שמרים קלועה

חדשות כיפה הנהלת הקהילות 20/02/13 11:16 י באדר התשעג

דרור כץ, צילום: דרור כץ
דרור כץ, צילום: דרור כץ

מצרכים

את הבצק מכינים יום מראש

בצק ל-2 עוגות (תבניות מאורכות של עוגה אנגלית)

4 כוסות קמח (560 גר´)

½ שקית או ½ קובית שמרית (25 גר´)

½ שקית משפר אפיה

½ כוס סוכר (100 גר´)

75 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפרטורת החדר)

2 ביצים (גודל L)

2/3 כוס חלב (160 גר´)

קורט מלח

כפית תמצית וניל

כפית גרידת לימון

מלית חלבה (ל-2 עוגות):

400 גר´ ממרח חלבה

100 גר´ שוקולד צ´יפס

ניתן לגוון עם מליות אחרות: ממרח שוקולד עם אגוזי לוז או שקדים טחונים, מלית פרג מוכנה או כל מלית מוכנה אחרת לפי טעמכם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים, פרט לחמאה והמלח, במהירות איטית.

2. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק.

3. מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבל 15 שניות ומפסיקים את פעולת המערבל.

4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.

2. מחלקים את החלק הראשון לשני חצאים, משטחים כל חצי למלבן באורך 30x10 ס"מ.

3. מורחים שכבת ממרח חלבה על כל הבצק ומפזרים שוקולד צ´יפס. מגלגלים ל-2 רולדות דקות.

4. יוצרים מהרולדות צמה קלועה כמו בורג ומניחים בתבנית.(ראו טיפ שמרית בהמשך).

5. מתפיחים שעה,מברישים בביצה טרופה ומקשטים עם שקדים פרוסים,סוכר גבישי,בראס- אגוזי לוז מקורמלים

ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-°C170.

6. ניתן לפרוס את הרולדה לפרוסות ולפזר אבקת סוכר. (רעיון מיוחד למשלוח מנות)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

2 עוגות טיפים:
למתכון פרווה ניתן להחליף חמאה וחלב במרגרינה בטעם חמאה ובמים.
למלית פרג, יש לטחון את הפרג ברגע אחרון לא מראש.
ניתן לטחון פירות יבשים ולהוסיף לקרם שוקולד או תמרים.
קליעת צמה משני גלילים:
מניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו בצורת סימון פלוס +. את החלק התחתון של הגליל האנכי כורכים סביב הצד הימני של הגליל האופקי ואחר כך כורכים את החלק העליון של הגליל האנכי.
המתכונים באדיבות שמרית
שף קונדיטור: סטפן לייק
צילום: דרור כץ
סטיילינג: רינת אפרתי

המתכון באדיבות אופה ושף קונדיטור סטפן לייק

כתבות נוספות