קציצות עדשים אפויות בתנור

חדשות כיפה מיצמיצ 31/01/13 11:49 כ בשבט התשעג

קציצות עדשים אפויות, צילום: shutterstock
קציצות עדשים אפויות, צילום: shutterstock

מצרכים

1/2 כוס עדשים אדומות

1/2 כוס עדשים ירוקות

1 גזר מגורר דק

1 זוקיני (או קישוא) מגורר דק

1 בצל קצוץ דק

חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה דק

2 שיני שום קצוצות דק

3 כפות קוואקר מהיר הכנה (אינסטנט)

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

תבלין לקציצות

(תרסיס שמן זית)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

ההכנה:

שמים במסננת את העדשים ושוטפים היטב עד שהמים צלולים.

שמים בסיר ממלאים בהרבה מים ומבשלים כ-25-30 דקות או עד שרואים שהעדשים האדומות מתחילות להתמוסס והירוקות רכות מאד.

מסננים את העדשים ומשאירים במסננת להגרת נוזלים וצינון.

לאחר שהעדשים התקררו שמים אותם בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים הנותרים (מלבד השמן) ולשים ומערבבים לתערובת אחידה.

מחממים תנור או טוסטר אובן לחום של 190 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומרססים אותו בשמן זית (או מורחים שמן זית בעזרת מברשת).

מכינים קציצות ומסדרים על הנייר המשומן.

מרססים את הקציצות גם מלמעלה או משתמשים שוב במברשת.

מכניסים לתנור החם ואופים 10-15 דקות מכל צד או עד שהקציצות משחימות.

שימו לב הקציצות משחימות מלמטה מהר יותר מאשר למעלה, לכן חשוב לבדוק אחרי 10 דקות ואם הן שחומות למטה פשוט להפוך אותן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות