מג'דרה

חדשות כיפה מיצמיצ 29/05/12 13:52 ח בסיון התשעב

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

½ כוס עדשים

2 בצלים

כוס אורז

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד לריכוכם - כחצי שעה בסיר רגיל וכרבע שעה בסיר לחץ. כשהעדשים רכים מסננים את המים.

עד שהעדשים מתרככים קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה.

מבשלים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז נעשה שקוף.

מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשהמים בסיר חוזרים למצב של רתיחה מורידים את האש עד למינימום ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. (מלח,פלפל שחור וכמון)

מבשלים במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה היטב. אם האורז לא מספיק מבושל יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לאידוי המים.

כאשר האורז מוכן, מאחדים אותו עם העדשים והבצל המטוגן בעדינות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות