חיתוכיות גרנולה

חדשות כיפה מיצמיצ 09/05/12 10:09 יז באייר התשעב

מצרכים

¾ כוס סוכר חום

¾ כוס (160 גר) חמאה מומסת

1 כוס סירופ מייפל

½ כוס סירופ תירס

1 כפית מלח

4 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)

1 כוס שקדים קצוצים

1 כוס גרעיני שומשום

1 כוס קוקוס

1 כוס צימוקים/חמוציות מיובשות

1 כוס משמש מיובש קצוץ

1 כפית תמצית וניל

מקור המתכון: The King Arthur Flour Cookie Companion

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1.מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות צלסיוס. משמנים/מניחים נייר אפיה בתבנית אפיה גדולה (45*33)**.

2.בסיר בינוני (עדיף כבד) מערבבים סוכר, חמאה, סירופ מייפל, סירופ תירס, ומלח. מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח כ – 5 דקות, עד שמדחום מורה שהתערובת הגיעה לטמפרטורה של 120 מעלות צלסיוס (250 פרנהייט). ***

3.בזמן שהסירופ רותח, מניחים שיבולת שועל, אגוזים,שומשום, שקדים, גרעינים וקוקוס בתבנית. אופים 12-14 דקות, תוך בחישה כל 3-4 דקות, כדי להבטיח שהתערובת שבקצוות התבנית אינה משחימה מידי. בתום הזמן יש לתאום גרעין שיבולת שועל או שניים כדי להבטיח שפריכים דיים, ואם לא, לקלות עוד מס´ דקות תוך הקפדה על ערבוב כאמור, עד שיהיו פריכים. מוציאים התבנית מהתנור שופכים את התערובת לכלי אחר, מוסיפים חמוציות ומשמש ומערבבים.

4.מוסיפים תמצית וניל לתערובת שבסיר ושופכים על תערובת שיבולת השועל הקלויה עד שכל החומרים לחים למשעי.

5.מעבירים את התערובת לתבנית (בה הכנו הגרנולה), משטחים באופן שווה ומהדקים בחוזקה באמצעות תחתית של סיר

6.אופים 6-8 דקות, תוך סיבוב התבנית באמצע האפיה כדי להבטיח אפיה שווה, עד שהתערובת שבתבנית מבעבעת ומזהיבה-משחימה (אך לא משחימה יתר על המידה - זהירות, בשל הסוכר הרב בעיסה מחד והטמפרטורה הגבוה מאידך נשרף בקלות!).

7.מוציאים מהתנור, מצננים כ-10 דקות וחותכים לריבועים בעודם חמים. *****

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות