כרוב ממולא באורז, צימוקים ושקדים

חדשות כיפה אפונה וגזר 07/01/04 00:00 יג בטבת התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 כרוב גדול ירוק.

2 כוסות אורז מבורר.

בצל בינוני.

חבילת צימוקים שחורים.

חבילת שקדים קלופים פרוסים.

ציר של מרק.

מלח, פלפל, מעט קינמון, עלי דפנה, מעט אגוז מוסקט, מעט ציפורן שלם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

*חולטים את הכרוב (כלומר, מכניסים אותו לתוך סיר עם מים רותחים עד שהעלים מתרככים לרמה שהם מתגמשים וניתנים לפירוק קל)

* מבשלים את האורז:

שמים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

מוסיפים את האורז [2-3 כוסות אורז (תלוי כמה מכינים)] ומטגנים אותו יחד עם הבצל.

מוסיפים מים (פי 2 מכמות האורז שהוכנס).

מחכים עד שהמים ירתחו,

מנמיכים אש,

מוסיפים את הצימוקים (רצוי להשרות את הצימוקים מעט במים לפני שמכניסים),

מתבלים במלח.

מחכים עד שכמעט כל המים יספגו.

מתבלים בעוד מלח, פלפל, קינמון ואגוז מוסקט.

מערבבים, ומחכים עד שהכל המים יספגו.

מוסיפים את השקדים.

כשהאורז מוכן מגלגלים אותו בעלי הכרוב.

(צורת הקיפול המוצלחת: מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים שוליים וממשיכים לגלגל. אם זה לא נתפס ניתן לשים קיסם).

שמים את הכרוב הממולא בסיר עם ציר המרק, הציפורן ועלי הדפנה- על אש בינונית, ומבשלים כשלושת רבעי שעה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

זה מתכון צמחוני. ניתן להפוך אותו לבשרי ע"י ערבוב של עוף מכובס (רצוי מה ששמת בציר העוף) עם האורז, או לחילופין בשר. חשוב שגם העוף וגם הבשר יהיו כבר מבושלים. לא 100%. 90%

כתבות נוספות