מצרכים
חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים בינוניים
כמה שיני שום (לפי הטעם)
פטרוזיליה (אופציונלי)
סילאן או דבש- כ-3 כפות
מלח, פלפל
ביצה טרופה
בצק עלים מוכן חצי מופשר (עדיין קר)
הוראות הכנה
את הבצלים קוצצים ומטגנים, ולאחר מכן מוסיפים את השום.
לאחר שהבצל והשום מטוגנים (אני לא מחכה שיהיו זהובים כי השום נוטה להשרף), מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, הסילאן/דבש ומתבלים במלח ופלפל.
מערבבים מעט וכשהבשר נהיה חום אך עדיין עסיסי (לא מבשלים יותר מדי!) מורידים מהאש ומצננים מעט.
מכינים "דף" בגודל הרצוי מבצק העלים. אפשר להכין בורקסים אישיים או אחד גדול שמאוחר יותר תפרסו לפרוסות.
מניחים את הבשר במרכז ומקפלים כך שהבשר לא חשוף כלפי חוץ.
אני מכינה בורקס ארוך, וסוגרת במרכז ואז הופכת,כך שהחלק שאוחה יהיה כלפי מטה.
בעזרת סכין ניתן לחרוץ מעין צורת רשת, למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל.
בתנור ל180 מעלות עד שמשחים.
בתיאבון!
הערות
המתכון באדיבות מתכונים של המשפחה